Tandprothetische Praktijk Osdorp: Lid van Organisatie van Nederlandse Tandprothetici!
*Lid van ONT!
Tandprothetische Praktijk Osdorp Tandprothetische Praktijk Osdorp

Tandtechniek en verschillende gebitsprothesen

Wij vervaardigen de volgende protheses:

PARTIËLE PROTHESE OF FRAMEPROTHESE

Een partiële (gedeeltelijke) prothese is een vervanging van één of meer tanden of kiezen.
Men kan om wat voor reden tanden of kiezen verliezen. Dit is een niet alleen een ontsierend gezicht, maar kan ook met eten en spreken problemen geven. De oplossing kan een partiële prothese (plaatje) zijn of een frameprothese.
De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Het frame klemt met metalen ankertjes om enkele tanden of kiezen of zit vast met een soort slotje.
Wat voor u het meest geschikt is, kan de tandprotheticus alleen beoordelen, nadat hij de situatie in de mond heeft gezien. De kleur van de tanden en kiezen wordt afgestemd op de eigen tanden en kiezen.

Tandprothetische Praktijk Osdorp: Partiële prothese
Klik voor vergroting

VOLLEDIGE PROTHESE

Als u helemaal geen eigen tanden en kiezen meer in de mond heeft, spreken we van een volledige prothese oftewel kunstgebit. Een kunstgebit is belangrijk om goed te kunnen eten en spreken, maar ook voor uw uiterlijk. Ook kunt u alleen een bovenprothese of onderprothese hebben.
Zowel door het slijten van de tanden en kiezen als door het slinken van de kaken gaan de boven- en onderprothese los zitten. Een gebit van ongeveer 5 jaar of ouder dient te worden vervangen door een nieuw, weer passend exemplaar.

Tandprothetische Praktijk Osdorp: Volledige prothese
Klik voor vergroting

PROTHESE OP IMPLANTATEN

Een implantaat is een kunst wortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op implantaten (meestal twee in de onderkaak) een overkappingsprothese worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt en wordt ook wel een klikprothese of klikgebit genoemd.

Tandprothetische Praktijk Osdorp: Prothese op impantaten
Klik voor vergroting

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Tandprothetische praktijk osdorp, osdorp, amsterdam, kunstgebit, gebitsprothese, klikgebit, implantaat, prothese, specialist, ervaring, tandprotheticus, tandprothese, tandtechniek, problemen, mond, gebit
Copyright © 2010 - 2023 TPP Osdorp