Tandprothetische Praktijk Osdorp: Lid van Organisatie van Nederlandse Tandprothetici!
*Lid van ONT!
Tandprothetische Praktijk Osdorp Tandprothetische Praktijk Osdorp

INFORMATIE TANDPROTHETICUS

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van de uitneembare gebitsprothese. Een tandprotheticus mag volledige protheses maken zonder dat daar een verwijzing van een tandarts nodig is. Ook mag een tandprotheticus zelfstandig partiële protheses (plaatjes en frames) en implantaat gedragen protheses maken. Hiervoor werkt de tandprotheticus samen met een implantoloog.
LET OP!: dit geldt alleen voor de tandprotheticus, niet voor een tandtechnicus of tandtechnisch laboratorium!

Meer dan 3 miljoen mensen dragen een gebitsprothese of kunstgebit.
Met moderne technieken en een uitgebreid scala aan tanden en kiezen in alle maten en kleuren is nauwelijks zichtbaar dat u een prothese draagt.

Veel gebitsdragers hebben in meer of mindere mate problemen met hun prothese.
Veel voorkomende klachten zijn:

  • loszittende prothese
  • ingevallen mond en hangende mondhoeken
  • kantelen/schuiven in de mond van de prothese
  • pijn in de mond met eten
  • er loopt speeksel uit de mond

Deze problemen kunnen diverse oorzaken hebben.
Zowel het onder- als bovengebit kan los gaan zitten door het slinken van de kaken. De prothese kan ook los gaan zitten als de tanden en kiezen afgesleten zijn en niet goed op elkaar passen.
Door het gebit aan te passen of te repareren kunnen deze problemen opgelost worden. Een prothese die nog niet zo oud is, kan van binnen voorzien worden van een nieuwe laag, zodat hij weer passend is (rebasen).
Een gebit van ongeveer 5 jaar oud dient te worden vervangen. Dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar (75% uit de basisverzekering en de rest afhankelijk van uw aanvullende verzekering).
De facturen van ons worden verzorgd door Infomedics. Uw zorgverzekeraar zal direct aan Infomedics het verzekerde deel van de nota betalen. Van het eventuele restant van de nota (het niet verzekerde deel) krijgt u een factuur thuis.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.


Tandprothetische Praktijk Osdorp: Gebit
Klik voor vergroting
Tandprothetische Praktijk Osdorp: Certificaat
Klik voor vergroting
Tandprothetische praktijk osdorp, osdorp, amsterdam, kunstgebit, gebitsprothese, klikgebit, implantaat, prothese, specialist, ervaring, tandprotheticus, tandprothese, tandtechniek, problemen, mond, gebit
Copyright © 2010 - 2023 TPP Osdorp